perjantai 27. huhtikuuta 2018

Yleispäteviä kuulumisia vol. 2


Nyt jatketaan sitten helmikuusta eteenpäin. Olin aikalailla vaan kotona, Eben kanssa käytiin vegemessuilla kaapelitehtaalla spontaanisti yks viikonloppu. Kuun lopussa sairastuin jonkunsortin flunssaan. Tää tapahtu torstaina, ja sunnuntaina mun luo oli tulossa serkut Karita ja Jassu viettää niiten hiihtolomaa. Pientä kuumeilua jatku ja sitten lauantain ja sunnuntain välisenä yönä mulla tulehtu toinen silmäkin. Kävin hakee vieraat bussilta ja sitten apteekkiin hakemaan jotain silmätippoja, mutta sanoivat että lääkäriin pitää mennä. Maanantai-aamusta sitten soittoa lekurille, ja pääsin melkeen heti. Ne sitten kiinnitti huomiota vähän muuhunkin kun silmään, ja tuloksena olikin että mun "pikku flunssa" oli joko keuhkokuume tai influenssa. Vitun nice.

Hirvee määrä troppeja piti sitten hakee apteekista, antibiootit ja kaikki. Serkkujen kanssa oli kuitenkin taudista huolimatta ihan kivaa. Koskaan ei varmuutta tullut että kumpi tauti oli kyseessä, mutta antibiootti vaikutti tehoavan kun tulehdusarvot lähti heti tippumaan eliii... Todennäkösesti keuhkokuume. Taas. Heinäkuussa sitten kaikki spirometriat yms astmatestit että mistä johtuu mun keuhkosairaudet. Jouduin sairastumisen takia missaamaan kummipojan Toukon 4v synttärit ja Eben kanssa suunnitellun Tallinnan reissun, tosin varattiin melkeen heti korvaava reissu sitten Ruotsiin josta kerron myöhemmin. Ostin myös uuden takin kesäksi, kun mun nahkarotsit yms takit on aikalailla kaikki död ja oon heittänyt niitä menemään. Tykkääntykkääntykkään! <3


Much love ♥

Ainiin. Oon viime kesänä siirtynyt värjäämään hiukset kokonaan hennalla. Värjäsin vuosia kaupan kemikaaliväreillä, kun en uskaltanut yksin ruveta hennalla läträämään. Etenkin kun en pysty ite omaa tukkaa paljoo värjäämään, on tää semmonen saakelin viidakko kun vähänki kastuu. Onneksi mun hovikampaajaksi ryhty Minna joka on nuorempana joskus itekkin hennannut. Tykkään kyllä hennaväreistä miljoonasti enemmän kun kemikaaliversioista. Tulee paljon luonnollisempi ginger lopputulos, eikä haalistu samalla tavalla kuin normivärit. Jossain vaiheessa maaliskuuta värjättiin taas mun tukkaa ja juurikasvu piiloon. Mulla kasvaa hiukset suhteellisen ruhtinaallista vauhtia ja edellinen värjäyskerta oli marraskuun alussa... Eli juurikasvu oli ihan vitun jäätävä. Onneks toi henna on myös sellanen että sulautuu melko kivasti mun omaan väriin, eikä toi juurikasvu näy kuin tietyissä valaistuksissa noin pahasti. Monet luullu ihan mun omaksi väriksi, oispa D: Tässä ennen/jälkeen tulokset ilman kuvanmuokkauksia:


 
Mitäs sitten. Ömmmm hommasin tuossa uuden sohvan torista jokin aika sitten. Oli aikamoinen episodi saada iso vuodesohva tänne mun kämppään asti, mutta vihdoin ja viimein sen sai tänne paikalleen. Nyt mulla on kaks melkeen samanlaista second hand sohvaa, joista toinen on levitettävä. Mikä parasta, toi mikroplyysi (vai mikä helvetti toi liukas kangas ikinä nyt onkaan...) on sellanen ettei siihen pahemmin kissankarvat tartu eikä kissat niitä tykkää raapia kun ei saa otetta kynsillä. Win-win! Noi sohvat erottaa toisistaan oikeastaan vain käsinojien muoto. Tervetuloa tutustumaan kuvien kautta mun olkkariin, joka alkaa vihdoin näyttää siltä kun oon halunnutkin!





Pääsiäisenä Ebe ja Satu tuli käymään mun luona viikonlopuks. Ei me oikeestaan mitään kummosia tehty, käytiin vähän kaupungilla, pelattiin, kuunneltiin musaa, katottiin Disney-leffoja.. Saunan jälkeen Satu teki mulle muutaman ranskanletin. Lauantaina sitten aukasin kiharat ja jessus mikä pilvipöheikkö siitä tuli. Ehkä ne kaks lettiä ois riittänyt.. :D Siitä seuraavana viikonloppuna oli toi Ruotsin reissu mistä vähän aikasemmin jo puhuin. Tukholmassa kevät oli paljon pidemmällä kun Suomessa. Mulla ei ollut rahaa oikeastaan yhtään, joten en ostanut paria juotavia kummempia. Pussin karkkia laivalta ja yhden drinkin, vau. Olin ettimässä Ardellin ripsiä Åhlensista, mutta eipä siellä enää ollut niin hienoja ripsihyllyjä kuin viime kesänä. Sephorasta shoppailen ensi kesänä enemmän sitten, todennäköisesti taas KVD meikkejä. Ainakin pari huultenrajauskynää ja huulipunaa ois hakusessa.



Nyt kun on lintusesonki parhaimmillaan, bongailin laivalla ollessakin uusia lajeja mun listaan. Viime vuonna Suomen 100v kunniaksi Birdlife haastoi lintuharrastajat keräämään 100 eri lintulajia havaintolistaansa vuoden aikana. Olen nyt tänä vuonna jatkanut samaa, tälle vuodelle mulla on tällä hetkellä jo 68 lajia kasassa joista 44 on tullut viimeisen 3 viikon aikana :D Kevät on tähän loistavaa aikaa muuttojen takia. Muttajuu asiaan. Ruotsista lähdettäessä parkkeerasin persaukseni ikkunan viereen ja seurasin koko Ruotsin saariston ajan lintuja listalleni. Mulla aina sielu lepää luontoa tarkkaillessa, se on ihan omanlaisensa meditaatio ja maadoittuminen.

Kävin myös Willun luona tossa viime viikolla lintujenbongausreissulla. Vuorokauden aikana kierrettiin neljä lintutornia; Espoossa Otaniemen Maarin torni, Viikissä Keinumäen torni, Pornaistenniemen torni ja Lammassaaren torni. Siinä samalla tuli myös käveltyä Viikistä Pasilaan, kilometrejä tuli yhteensä noin 10. Tornilta toiselle vaeltaessa kiinnitin huomiota siihen, että melkeempä jokainen lintuharrastajamies näyttää samalta. Siis luulin moneen kertaan että yksi ja sama mies käveli vastaan vaikka tiesin ettei ollut sama :D Pitäis jossain vaiheessa hommaa uudet pikkukiikarit kun noi faijan vanhat alkaa olla vähän sökönä, sitten haaveissa ois myös kaukoputki, kamera lintujen kuvaamiseen, täsmällisempää erävarustusta... Kaikki aikanaan jahka rahaa on. Tänä vuonna tuskin onnistuu näillä tuloilla. Toi mun punanen brokaditakki ei ehkä ole ihan se ihanteellisin pöpelikössä kyykistelyyn :DDD Onneksi on kuitenkin hyvät lenkkarit millä kävellä tuolla metsissä ja rantapoluilla. Tänä vuonna aijon saada sen 100 lajia kasaan. Tällä viikolla oon kahesti käynyt Iidesjärven tornilla, ja sieltäkin muutamia uusia lajeja tullut listaan. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!


Lintubongari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti