Lemmikit


Täällä kerron nyt enemmän yhdestä mun elämäni suurimmista intohimoista musiikin ohella, eläimistä. Eläimet on aina kuulunut isona osana mun elämään, ja ensimmäiset omat eläimet (jotka hoidin itsea alusta alkaen) sain helmikuussa 2008 ollessani 13, jonka jälkeen ei sitten tässä kämpässä olekaan karvatonta päivää ollut! Eläimiä mun elämässä on tullut ja mennyt, joten tässä kerron vaan nelijalkaisista jotka kuuluu tällä hetkellä meidän talouteen! :) Eli tosiaan KAIKKI seuraavat eläimet on täysin mun omia ja mun nimissä, ja mä niitä pääsääntösesti (= lukuunottamatta erikoistapauksia) hoidan täysin itse ja olen ne myös kustantanut omasta kukkarosta.


Kissat
Dollyblues Candy Kisses
 eli tutummin Candy, on 7.8.2011 tähän maailmaan putkahtanut tempperamenttinen kissaneiti. Rodultaan Candy on ragdoll, ja on peräisin Dollyblues -kissalasta Järvenpäästä, josta se kotiutui meille 12.11.2011. Väriltään se ei ole ehkä kaikista tavallisin naamiokissa, ruskeakilpikonna bicolour se on virallisesti ja toi kilpikonnakuvointi tekee tosiaan ton "tilkkutäkki"-tyylisen olemuksen sille :D Candy on varsin iso tyttö, ja painoa sillä on noin 6 kg. Candyn isä on venäjäntuonti EriaPro Hummer Bear eli tutummin Namu, ja äiti on myös kasvattajan Niinan oma kasvatti Mimmi eli Dollyblues Blueberry Cream.

© Niina K.
Luonteeltaan Candy on tosi diiva, ja mä olen sille kaikki kaikessa. Hienoa neitiä esittäessään usein sillä menee pupu pöksyyn kaikista uusista ja ihmeellisistä jutuista, esimerkiksi lenkkeilyä me harjoiteltiin hampaita kiristellen puoli vuotta ennenkuin Candy suostui jopa kulkemaan eteenpäin pelkäämättä. Candyn tunnusomaisimpia piirteitä on myös mustasukkaisuus mua kohtaan, ja se on toivottoman huomionhakuinen eikä kaihda käyttää myös kiellettyjä keinoja saavuttaakseen mun huomion juuri sillon kun neiti itse haluaa... Kyseessä on myös varsin puhelias kaveri, ja meillä on ihan tavallista että Candy höpöttelee omiaan käskevällä äänensävyllä, ja on muuten kovaääninen!


© Niina K.
Candyllä on hassu ominaisuus, eli se on HYVIN nirso ruuan suhteen ja vetelee usein pelkästään kuivaraksuja. Sillä on luultavasti myös vilja-allergia joten meillä syödään täysin viljattomia tuotteita, kun Candyn masu tuppaa olemaan niin herkkä. Kaikki herkkupalat, enemmän tai vähemmän eksoottiset sitten onkin Candyn lempparijuttu. Kuivatut lihapalat, juustopallerot, jauhomadot, hedelmäpiltit... Ja näitä kerjätäänkin tilanteen tullen taas kovaan ääneen :D Tosi fiksu katti on kyseessä, Candy tietää vallan hyvin mitä meillä saa tehdä ja mitä ei, mutta kummasti se osaa esittää tyhmää ja sulkea korvansa käskyiltä joita se ei halua kuulla :D Candy on varsin kujeileva ja ailahtelevainen, kerjätessään huomiota lähtee usein karkuun jos yrittää syliin ottaa. Se yrittää aina vierittää tihutyöt kaverinsa niskoille, muttei siinä onnistu kun tiedän kuka meillä näitä rikoksia harrastaa.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Dollyblues Hot Rod Heart eli Mocca on mun toinen maukuvista karvapalleroista. Ragdollherra on syntynyt 8.5.2012, ja on kotoisin myös Järvenpäästä Candyn tapaan. Mocca saapui meille 25.8.2012, ja tosiaan toisen kissan otin Candyn kaveriksi kun alkoi arki olla todella vaativaa kun Candy vaati niin paljon huomiota. Moccan myötä Candyn ongelmakäyttäytyminenkin helpotti kun sai painikaverin! Mocca on ruskea bicolour ja hyvin tyypillisen ragdollin näkönen, ainakin mun mielestä. Painoa poitsulle on kertynyt jo paljon ennen vuoden ikääkin, tällä hetkellä herra painaa suurinpiirtein 7 kg. Moccan isä on Kanoa Dama w Masce eli Noa, ja kissa on puolalaista perää. Äiti puolestaan on Dollyblues EndlessLoveSong eli tutummin Tintti :)


Mocca on niin viaton ja rakastettava nalle ettei sille voi olla vihainen, eikä syytä usein olekaan. "Pikku"herra on todella kiltti maailman tappiin asti, ja vaikka välillä se uskaltautuukin kokeilemaan rajojani, saa sen palautettua takaisin maanpinnalle hyvin nopeasti napakalla käskyllä. Koko poitsun olemus on vähän reppanan oloinen, kun toinen vaikuttaa olevan aina vähän kuutamolla... Tosiaan Mocca on usein vähän omissa maailmoissaan ja pihalla kaikesta mitä ympärillä tapahtuu, eikä asiaa auta yhtään äärettömän vilpitön katse isoilla sinisillä silmillä varustettuna! Mocca rakastaa leikkiä myös yksinään leluilla, ja osottaa rakkauttaan mulle myös todella vilpittömästi kun kellahtaa aina tilanteen tullen rapsuteltavaksi. Mocca ei kuitenkaan viihdy sylissä samalla tavalla kuin Candy, siihen se on vähän kärsimätön.


Mommy?

Näiden kahden kissan persoonat ovat kuin yö ja päivä, ja Candyn kujeilut uhkaavat koitua Moccan niskoille kun itse tekijä viekkaana katoaa kriittisellä hetkellä rikospaikalta kun mä saavun paikalle... Ja Mocca tosiaan on niin ulapalla että istuu vaan ja tuijottaa mua, vaikka sitten levitellyn roskakorin vieressä :D Kyllä mä nämä katit tunnen sen verta hyvin, että tiedän kuka niitä jekkuja meillä tekee, Mocca on niihin usein täysin syytön! Mocca on myös pennusta pitäen ollut todella rohkea ja kaikesta kiinnostunut, kaikki uusi on sille vain jännää ja kivaa ja sitten se täytyy tutkia perinpohjin! Tykkää myös ulkona käppäillä erityisesti metsässä missä riittää kaikkea mielenkiintoista nähtävää, mutta häiriötekijöitä ei saa olla tai herkkäsieluinen lapseni kiipeää vaikka väkisin lahkeita pitkin syliin turvaan.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

To be continued....

1 kommentti:

  1. Voi kun on kauniita ja persoonallisen oloisia katteja. :)

    VastaaPoista