maanantai 14. helmikuuta 2011

Guns N' Roses @ Helsinki Live festival 5.6.2010

Tärisee tutisee ÄÄÄÄÄÄH!
 
There's no one else who could ever make me feel so alive.
 
Ei vittu. En pysty muuta sanomaan. Oon ollu jossai pöllyis tän päivän, must tuntuu et oon vaa nähny unta. Se tapahtu ihan oikeesti. Näin Gunnarit ilmielävänä suoraan itkevien silmieni edessä. Holy shit, I must be in a heaven (knockin' on heaven's door). Meikit naamalla, selkä ja jalat paskana, nestevajaus ja heikottaa joka puolelta. Guns N' Roses henkeen ja vereen, kiitos <3
 
Alotetaanpa alusta. Faija heitti meijät Käpylään porteille puol yheksältä. Siin oli sit tylsää, joten taiteilin siinä aikani eri värisistä kivistä (se pohja oli soraa) Axl Rosen muotokuvaa. Sit me vähän syötiin ja pohdittii sitä et miten nyt on jo tää päivä. Sit Emma soitti ja sano et olin saanu jonku stipendin ja köksäpaketin päättäreis, nice. Puhelun jälkeen juttelin niitä näitä järkkäreitte kans ja kerroin jo etukäteen mitä mun salaperänen laukku sisältää.
 
Klo 11 sisään päästyttyä mentiin vessaan ja sit ostamaan keikkapaidat. Ostin iha tajuttoman siistin Suomen keikkaa varten kustomoidun GN'R kiertuepaidan, mis on seläs painatus "GUNS N' ROSES / ROCK / FINLAND / 5TH JUNE 2010 / I WAS THERE". Aaa tykkään täst paidast <3 Vetäsin sen paidan vaan päälle :P
 
Mentiin kentän laidalle istuskelemaan ja oottamaan et Mike alottais 13.45. Aika kului ihan tajuttoman nopeesti, katottiin Miken keikkaa sit tokasta rivistä. Sain koskettuu taas kerran Miken kättä :) Settilista näytti jotakuinkin tältä (epävarmat suluissa):
 
Nothin's Alright
Motorvatin
Hammersmith Palais
You're Next
Not Fakin' It
Dysfunctional
Another Night In The Sun
I Wanna Be Loved
Malibu Beach Nightmare
(Motorheaded For a Fall?)
Dead, Jail or Rock N' Roll
 
Sen jälkee käytii vessas ja juostii takas omille paikoille. Seuraavaks oli White Lies, joka oli aika... Huono jos multa kysytään. Huono livebändinä + miksaukset oli päin persettä. Basso jytisi niin lujaa et luulin tosissani et mun kylkiluut murtuu ja et sydämes on koht rytmihäiriöt.

Sitte tuli Danko Jones. Se oli ihan jees, huudatti yleisöö kivasti ja sil oli hauskat jutut. Dankon jälkeen oli Skunk Anansie mikä oli mulle täysin vieras, tunnistin kaks biisii jotka olin joskus kuullut radiosta. Se laulaja tuli mukavasti siin yhen biisin aikana seisomaan siihen kentän aidalle suoraan mun ja Venlan eteen (edelleenki tokassa rivissä).
Skunk Anansie lopetti about 19.45. Gunnareiden roudareille oli varattu 45 min aikaa kun GN'R show piti alkaa 20.30. No, roudareiden takia sit se aika tuplaantu ku ne roudas vielä viimesellä minuutilla kamoja ja kello oli 21.15.
 
Mut sitten se tapahtu. Guns N' Roses astu lavalle, 45 minuuttia myöhässä. Mutta se tapahtu kuitenkin. Mulla meni eka biisi ihan ohi ku tuijotin vaa Axl Rosee ja DJ Ashbaa ja Bumblefootia yms yms kaikkia vuorotellen huuli pyöreenä. Ei uponnut tajuntaan et ne oli siinä ihan oikeesti. Sit seuraavan biisin aikana rupesin kuvaamaan videoita, niitä kertyki melkee tunnin verran kameraan.
 

Sweet Child O' Mine lähti soimaan ja mä rupesin kuvaamaan. And if I stare too long, I'd propably break down and cry, todellakin. Puolessa välissä biisiä kaikki jännitys purkautu (osittain myös biisin mulle henk.koht. tärkeyden takia) ja pillahdin hirmuseen vuodatukseen. Kyyneleet virtas silmistä iha hulluna, en voinu estää mitenkään. Olin vaan nii helvetin onnellinen, ja rupesin tajuumaan et se tapahtuu ihan oikeesti. Pyyhin naamaa aina minkä kerkesin ja toisella kädellä kuvasin. Samaa vuodatusta jatku varmaan 5 biisin ajan ku se ei oikee ottanu loppuakseen. Yhes vaihees Ashba oli jossai siin vieres vetämäs sooloa, se huomas mut siel ku itkin vuolaasti ja se rupes hymyilee. Sit se otti kameramiehelt kameran ja rupes kuvaamaa yhtä tyyppii yleisös joka itki kans. Niijajoo, ne kameramiehet oli varsin kiinnostuneita musta siin tokas rivis ku itkin sielä niin reteesti...
 

En muista millon, mut koskin Ashbaan ku se lähti vähä niiku menee siel (eli toisinsanoen Nightrainin soolon aikana) :))) Eli suomeks karkas siis lavalta siihe aidan eteen. AAAAAAAAAAAAAAAA ja näin ne kaikki elävänä oikeesti. Yhyy. En usko vielkää. Tuntuu siltä ku oisin nähny unta, niiku aina tähän mennes.
 
 
Tähän väliin settilista:
 
Chinese Democracy
Welcome To The Jungle
It's So Easy
Mr. Brownstone
Sorry
Live And Let Die
This I Love
Rocket Queen
Street Of Dreams
You Could Be Mine
Sweet Child O' Mine
November Rain
Knockin' On Heaven's Door
Nightrain
---
Madagascar
Better
Paradise City
 
Korjailen viel myöhemmin, noi ei oo täydellises järjestykses ja sielt puuttuu varmaa jotai, laitoin ulkomuistin perusteel.
/muoks: Oho, toi settilista olikin täysin oikee kaikessa täydellisyydessään O.O


Keikka loppu about 23.30, tärisin ja oli vitunmoine nestehukka ku olin juonu vaa puol litraa vettä päivän aikana ja itkeny sit iha sikana. Bongattiin sieltä festarialueelta Jyrki69 ja saatiin nimmarit, JEEE :)))
 

Ja se joka uskaltaa väittää et toi keikka ois ollu floppi saa painuu hevonkuuseen! Toi oli vitusti parempaa mitä osasin ees oottaa (ja mul oli odotukset korkeella).
Vielä kerran, KIITOS Guns N' Roses maailman ikimuistosimmista päättäreistä.
 
Later in the evening as you lie awake in bed, with the echoes of the amplifiers ringing in your head.
 
Ps. Paloin varmaa aika mukavasti ku ei mitää suojakertoimia.
 
(Kirjoitettu 6.6.2010 klo 1:08) 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti