maanantai 28. maaliskuuta 2011

You're giving me a headache

Tosiasiassa ei mun eilisiltainen päänsärky johtunu kenestäkään ihmisestä, joten tekstin otsikko on hieman harhaanjohtava. En vaa silti tajuu. Eilen illalla ihan normaalisti touhuilin kaikkee, kävin suihkussa ja mua väsytti jo yheksän jälkeen. Suihkusta tullessa siin puol kymmenen mais mul oli jo aikamoinen pääkipu, mut aattelin et se menee ohi. Rupesin kattoo sitä Axl Rose dokkarii minkä ostin lauantaina, mutten päässyt paljoo alkuu pidemmälle ku pää meinas räjähtää... Ja se on jo paljon jos keskeytän VAPAAEHTOSESTI Axlista kertovan jutun minkä kattomista ootin hirveesti!

Ei siihen oikeen särkylääkkeetkään auttanu, sängyssä pyörin about 12 asti ihan tuskissani kun välillä oksetti ja melkeen itketti se päänsärky. Kelasin vaa et se on varmaanki jotai migreeniä, ku tollasii oireita on ollu välillä muutenki. Ei tosin todellakaa noi pahoina saatikka ton huonon olon kera... Täytyy käyvä lekurilla joskus.

Noni mut joo olin aatellut et voisin pyhittää tän tekstin mun yhelle elämäni rakkauksista; omat karvalapset <3 Oon pienest pitäen tykänny kaikennäkösistä otuksista, ja sit tos v. 2008 helmikuus sain ekat omat gerbiilit. Nää talttahampaat sit valtas mun sydämen kokonaan ja tätä nykyä niitä asuu meillä 8 kappaletta + yks minimajava (duprasi, voin lyyä vetoa et ensimmäine ajatus teillä lukijoilla on "mikä vittu on duprasi?", selvennän asiaa myöhemmin). Alotetaanpa esittelemällä eläimet:

Tumppu
Tumppu, 18. tammikuuta 2008 syntynyt herrasmies. Toinen mun ensimmäisistä gerbiileistä, ja syntypä sille meillä yks poikue poikanen nimeltä Sisu tossa 2009 syyskuussa, joka annettiin kyllä sitten pois. Ihanan lutunen kaveri kädessä, möllöttää ja rakastaa rapsutuksia <3 Pohjaväri on musta eli black ja ton kuvioinnin nimi on patched.

Töppönen


Tässä ois Töppönen, Tumpun veli, syntynyt siis samana päivänä ja samasta eläinkaupasta ostettu. Asuu samassa laarissa Tumpun kanssa, ja on just käteen sopiva mötkäle jolla on varsin persoonallinen tempperamentti :D Se rupee päällään hakkaa kättä jos se haluu takas terraarioon. Ja tää onki sit väritykseltään pelkkä black.
 
Kaamos
Tän tytsyn nimi on Kaamos (virallinen nimi on Moonwell's Xenoglossophobia. Kyllä, luit oikein :D). Tää on ollu semmonen varinainen kapinakerpiili, on harrastanu ihmisen käden raivohulluu puremista tos vuos sitte aika reippaasti. Viime syksynä sain totutettuu sen jotenkuten käsittelyyn, nyt voin pitää sitä jonki aikaa kädellä ilma et tempasee hampaat ihoon heti. Syntymäpäivää viettää 21. helmikuuta ja vuos oli 2009, muutti meille Tampereelta. Väritys grey agouti. Sen kaveri Routa kuoli syyskuussa eikä hyväksynyt vauvagerbiileitä kaverikseen, joten asuu nyt yksin.
 
Kuura
Kuvassa oleva muumi tunnetaan parhaiten nimellä Kuura (Absolutely Invisible Presente). Tää on mulle yks rakkaimmista murmeleista, kun sillä on niin unelma ihmisrakas ja hellyydenkipee luonne. Sähäkkä pimatsu, ei tuu toimeen muiden jyrsimien kanssa joten on asunut aina yksin. Syntynyt 8.3.2009 ja alunperin Espoolainen. Väristäkin näkee et yks sen lempinimistä on Lumikki tai Lumppari, virallisesti ton karvan värin nimi on silver point. Jos tarkkoja ollaan, Kuura istuu tälläkin hetkellä sylissä mun kanssa kirjottamassa tätä :)

Pilke
Pilke (Rebel's Ireland) on yks Suomen harvoista variegated -kuvioiduista gerbiileistä. Tai no, ei ne enään niin harvinaisia ole kuin aikaisemmin, mut mulla kesti pari vuotta ennenkuin tälläsen itelleni sain. Sitäpaitsi, tää on nykyään kielletty väri eikä sitä saa enää Gerbiiliyhdistyksen nimissä kasvattaa. Pilke on syntynyt 14. marraskuuta 2008. Rakastan silti tätä neitiä, vaikka se onkin värityksensä takia kuuro. Ja on se kyllä harvinaisen hölmö otuskin, ei ole järjenlahjoilla pilattu :D Nimim. se joutui kerran pesulle kun oli uinut pilttikipossa ja katteli lasin toiselta puolelta ihan kellertävän möhnäsenä muina miehinä...

Pouta
Rebel's Jalapeno eli tutummin Pouta on Pilkkeen kaveri. Poutatytön synttärit on 6. helmikuuta (eli samana päivänä ku Axl Rose) ja maailmaan se pullahti vuonna 2009, väri on kanssa vaan black. Toimelias ja huomionkipeä karvamokkula, muttei sylissä sitten tykkää olla hirveän kauaa. Alkuun oli aika arka, mutta nykysin kiipeilee pitkin kättä syliin asti sieltä terraariostaan :D Ainiin, Pilke ja Pouta on kumpikin tullut meille Joensuusta asti.


Hile
Toinen alunperin Kaamokselle kaveriks hankituista siskoksista on nimeltään Rebel's Africa Star eli Hile. Synttäripäivä näillä kahdella uusimmalla gerbiilitytöllä on 15. elokuuta 2010. Hile on kasvanut isoksi puikulaksi, vaikka on kohta "vasta" 8 kuukautta vanha. Hileestä tulee äiti tässä kevään/kesän vaihteessa, kun teetän sillä yhden poikueen :) Tääkin on jo pari kertaa edellä mainittu black turkkinsa puolesta.
 

Huurre
Sitten tää Hileen kaveri Huurre (Rebel's Amazon Rain). Huurre on väritykseltään burmese, ja on saanut kehuja monesti kauniista väristään. Veikeä kaveri, joka tykkää kiipeillä pitkin terraariossa olevaa väliverkkoa ja imeskelee sitä verkkoa kasassa pitävää hakaneulaa :D Sille kävi köpelösti viime joulukuussa, kun Kuura puras siltä tapellessa yhen varpaankynnen poikki. Se on kyllä onneks kasvanut takas, mutta raukka oli vielä niin vauvakin sillon ja joutu kärsimään toisen äksyilyn takia :(
 
Nova
Sitten tulee tää monen ihmettelemä otus. Duprasi ei oo oikeestaan kovin läheistä sukua gerbiilille, ja on Suomessa tosi harvinainen lemmikkinä. Näitä ei mun tietämyksen mukaan löydy Suomesta kuin n. 10-15 kpl. Itse sain omaa duprasia etsiä lemmikiksi pitkin Suomea 2,5 vuotta, ennenkuin sellaisen sitten sain ns. "käytettynä". Viime marraskuussa mun eläinlaumaan tuli lisäks siis tää äkäpussi Nova, nimi on lyhenne virallisemmasta Aavehaltian Nova.


Toi häntä herättää suurimmassa osassa eniten hämmennystä. Toi on virallisesti siis rasvahäntägerbiili, nimensä mukasesti se varastoi vararavinnot häntäänsä niiku kameli kyttyröihinsä konsanaan. Lemmikkinä toi on normaalijyrsijää haastavampi ja suositellaan vaan kokeneille jyrsijäharrastajille. Duprasille ominaista on sen aggressiivinen erakkoluonne. Kyllä vain, melkein poikkeuksetta jokainen ko. lajin edustaja puree joskus ihmistä. Novallakin on tapana narista äkäisesti jos herätän sen päiväuniltaan (se on katsokaas yöeläin), se möyrii ulos mökistään ja hyökkää hampaat ojossa kaiken liikkuvan kimppuun. Hirmunen reviirinpuolustus.. Kerran se pääs mua puremaan, mut ei saanu kunnolla kiinni mut pieni ventti tuli sormeen. Käsittelen sitä pääasiassa nahkahanskoilla, mutta se antaa silittää kiltisti sillon kun istuu hansikkaan päällä :)

Nova on kyllä armottoman sulonen tapaus isoine nappisilmineen ja hörökorvineen :D Mutta moni kakku päältä kaunis, vanha herra on täynnä tempperamenttia jota se ei pelkää näyttää jos joku uskaltautuu liian lähelle ;) Se on syntynyt 12. syyskuuta 2007 näin ollen kaikista vanhin mun eläimistä, ja hyvin porskuttaa eteenpäin. Väritystä kutsutaan black eyed honeyksi.

Oonko ees sulonen? <3
Suuri kiitos Niinalle joka on ottanut tän bloggauksen kuvista kaikki muut paitsi Tumpun, Töppösen, Poudan ja Novan ensimmäisen kuvan.

Ps. Kuka jaksoi lukea näin pitkän tekstin? Kiva jos jaksoit, sillä näistä ötököistä tullaan jatkossa kuulemaan mitä luultavimmin lisää :D

2 kommenttia: